Ett ögonblick, laddar...

Frågor om dejtingsajter & nätdejting

Här visas frågor om nätdejting, dejting och dejtingsajter. Om de har en fråga kan du ställa den här, du kan också svara på andras frågor.

En fråga som gäller en dejtingsida visas endast på denna webbplats, och skickas alltså inte till dejtingsidans support eller kundtjänst och är inte garanterad svar – om du vill komma i kontakt med dejtingsajternas kundtjänster bör du kontakta dem direkt.

Nätdejting i Corona-tider?

15 mars 2020 | Isabelle | 6 kommentarer
Isabelle frågar

Själv går jag inte på dejt just nu. Hur gör ni med nätdejtandet nu i Corona-tider?

Jenny Isabelle

Hej, är inloggad mycket och aktiv på sidorna eftersom jag mest är hemma och inte vill vara ute så mycket, men har bestämt mig för att inte gå på någon dejt. Det väntar jag med tills att det har lugnat ner sig.

15 mars 2020
Nicole Jenny

Samma som dig, om jag skulle gå på en dejt skulle det bara vara promenaddejt.

25 mars 2020
Gäst Isabelle

En hel del chattande, men inget dejtande för mig så som läget är nu.

26 mars 2020
Maja Isabelle

Bra tips om promenaddejt. Har alltid träffats på någon pub eller café, men vill inte göra det nu.

05 april 2020
Conny Isabelle

Ligger lågt med dejtingen just nu när det är som det är.

10 maj 2020
Gäst Isabelle

Skönt att det börjar återgå lite till det normala, har en så kallad promenaddejt inbokad nästa helg, ska se vad det är för en person:)

07 juni 2020
Karin Isabelle

70-plussare här. Nu när sommarvädret är här, har jag varit på två trevliga dejter med en viss person. Vi har träffats utomhus, och för en som är van att träffas på café, restaurang måste jag säga att opretentiösa utomhusdejter är fantastiska, i alla fall om man gillar personen.

26 juni 2020

Fråga

04 november 2018 | David | 1 kommentar
David frågar

Ser att Badoo har någon typ av funktion för att legitimera profilen, men hur fungerar det?

Alla Badoo frågor & omdömen (34)
Alladejtingsajter.se David

Det finns en funktion för fotoverifiering, som är en enklare typ av legitimering. Det innebär att man ska ladda upp ett foto på sig själv där man gör ett tecken med handen. Vilket tecken man ska göra, visas på sidan när man är inloggad på sin profil.

Varför är vi så ensamma i Sverige?

06 april 2019 | Lotten | 8 kommentarer
Lotten frågar

Häromdagen läste jag att Sverige har mest singlar (singelhushåll) i hela Europa sett till folkmängd. Hur kommer det sig att vi är så himla ensamma i Sverige, vad tror ni? Vad är era erfarenheter av detta?

Kjell-Erik Lotten

Ambitions- och karriärkrav går tyvärr – för många – före social kontakt och närhet, då det inte finns tid och kraft för att binda sig. Samt för de som bundit sig spricker förhållandet då det inte hinns att underhållas.

01 maj 2019
Birgitta Lotten

För att dom yngre har mycket att stå i och inte har tid med oss äldre.

07 maj 2019
Dennis N. Lotten

Majoriteten av kvinnorna söker efter den perfekte partnern, tittar man på "kravlistorna" som finns på bland annat Happypancake och Mötesplatsen ... Den perfekta mannen, eller för den delen, den perfekta kvinnan finns inte.

Verkar som att kvinnorna väntar på att hitta den perfekte mannen. Men istället får de en player, som låtsas vara den perfekte mannen. Tills han ledsnar och går till nästa kvinna.

Ja, hur skall jag som en enkel ensam man hitta en enkel ensam vinna – det är en gåta?

Av de få svar jag har fått så har det varit svar från utländska kvinnor, där majoriteten varit bedragare, som velat ha pengar via Western Union.

20 juni 2019
Robi Lotten

Det är säkert resultatet av den höga graden av egoistiska känslor och arrogans som gör oss så himla ensamma, och ingen vill gå ut och erkänna detta djupa problem.
Det är så helt enkelt...

16 februari 2020
Tony M Lotten

Hej, mycket enkel fråga. Svenskar är livrädda för kontakter med andra. Klimatet gör sitt säger en del, jag tror inte på det alls. Vi gillar inte att prata och umgås.

11 mars 2020
Stig b Lotten

Vår kultur ger bara egotrippare.

22 mars 2020
Alexis Lotten

Japp, det som gör folk lyckliga: inspiration, gemenskap, harmoni och glädje, är som bortblåst i dagens samhälle.

26 juni 2020
Christina Lotten

Förväntningarna är för höga. Man vill ha en snygg kille eller tjej oavsett ålder och kollar inte efter de innre kvalliterna som klarar ett långt förhållande bättre. Sedan är många dåliga på att gödsla relationen och tar det för givet när man börjar träffas. Dela något intresse med den andre är också viktigt. Höga krav och bara fasad då går det åt skogen.

29 juni 2020

Onlinepersonlighet vid nätdejting

12 mars 2019 | Kasper | 3 kommentarer
Kasper frågar

Har kommit på mig själv med att agera lite annorlunda när jag har kontakt med andra personer på dejtingsajter än i verkliga livet. Jag agerar lite mer självsäkert och är lite tuffare än normalt. Känner ni att ni har en lite annan personlighet på dejtingsajter än i verkliga livet?

Jonas Kasper

Tror det du beskriver är ganska vanligt. Anledningen är troligen att det är mer distans när man pratar med varandra på nätet än öga mot öga. Så här beskrivs fenomenet onlinepersonlighet på psykologiguiden.

Den person en individ framställer sig som på olika sidor på internet, till exempel Facebok, Twitter och Linkedin. Sättet att framträda på internet blir en självbespegling som kan leda till djupgående förändringar i det dagliga beteendet (hela individens personlighet).

13 mars 2019
Elias Kasper

Intressant fenomen måste jag säga, kan av egen erfarenhet säga att jag tror att det är ganska vanligt. På en del dejter som jag har varit på har personerna haft en något annorlunda personlighet än vad jag trodde efter att ha haft kontakt med dem på nätet. Ofta har de framstått som lite mer självsäkra online, och när man träffats varit lite mer ödmjuka än förväntan.

02 april 2019
Kjell-Erik Kasper

Nej, jag försöker beskriva den jag är och vara den jag är.

01 maj 2019
Malin Kjell-Erik

Bra Kjell-Erik, du låter som en hyvens karl. Önskar att alla var mer ärliga.

10 maj 2019

Fråga

24 september 2018 | Ted | 1 kommentar
Ted frågar

Hej, jag undrar varför det är så att när man trycker på en person så har vissa bara ett hjärta medan vissa har både en chattbubbla och ett hjärta.

Alla Badoo frågor & omdömen (34)
Gäst Ted

Det är först när en matchning har skapats (när ni har gillat varandra), som ni kan börja chatta. Därför visas chattbubblan bara om ni gillat varandra.

25 september 2018

Finns mobilapp för Matchaffinity?

30 juli 2018 | Susanne | 1 kommentar
Susanne frågar

Hej. Finns mobilapp för Matchaffinity? Nån som vet?
Tacksam för svar, hjärtlig hälsning Susanne

Alla Matchaffinity frågor & omdömen (11)
Gäst Susanne

Nej, det finns ingen dejtingapp, webbsidan är dock mobilanpassad. Verkar som att man lägger mer krut på vanliga Match och Ourtime, dessa har appar.

31 juli 2018

Skillnaden mellan Ourtime och 50plusmatch

16 juni 2018 | Majsan | 1 kommentar
Majsan frågar

Vad är skillnaden mellan Ourtime och 50plusmatch?

Alla Ourtime frågor & omdömen (19)
Gäst Majsan

Det är två helt olika dejtingsidor, gemensamt är att båda vänder sig mot singlar som passerat 50. Här är några saker som skiljer dom åt:

50plusmatch: har funnits längre, har en del communityfunktioner såsom medlemsbloggar och en allmän chat.

Ourtime: startades senare (2017), har ett modernare gränssnitt, mer kommersiell, Match.com Nordic AB har den.

09 juli 2018

Fråga

23 maj 2018 | Staffan | 1 kommentar
Staffan frågar

Vill veta antal medlemmar och fördelningen män-kvinnor?

Alla 50plusmatch frågor & omdömen (8)
Alladejtingsajter.se Staffan

När det gäller fördelningen män kvinnor ska det vara 49% män och 51% kvinnor. Antalet medlemmar ger dejtingsidorna sällan ut av flera skäl... Det beror på hur man räknar: Gratismedlemmar? Betalande medlemmar? Aktiva medlemmar, dvs medlemmar som har loggat in den senaste veckan/månaden? Medlemmar sedan sidan startades?

Men du kan alltid prova att kontakta dom och fråga om medlemsantal. Klicka på länken "kontakt" längst ner till höger på 50plusmatchs webbsida så öppnas ett kontaktformulär.

Ourtime kundtjänst?

06 maj 2018 | Christina | 1 kommentar
Christina frågar

Hur kommer jag i kontakt med kundtjänst - Ourtime? Har inte Ourtime någon kundsupport, utöver den "förtryckta" hjälpen på sidan?

Alla Ourtime frågor & omdömen (19)
Gäst Christina

Det går att komma i kontakt med Ourtimes kundtjänst på två sätt:

1. Maila dom: adressen hittar du på deras webbsida.

2. Använda kontaktformuläret på deras hjälp-sida under "Kontakta oss".

07 maj 2018
Mona Gäst

Ett tips: nämn e-postadress för guds skull! Det är ganska uppenbart att Ourtime inte vill bli kontaktade eftersom sådana uppgifter är nästintill omöjliga att få tag på. En sak har de gjort väldigt enkelt och det är att föra över medlemsavgifter.

29 mars 2019
Alladejtingsajter.se Mona

På deras startsida: https://se.ourtime.com/ längst ner till vänster på sidan under textlänken "Allmänna användarvillkor" står deras e-postadress. Ett annat sätt att kontakta dem på, är att använda kontaktformuläret under "hjälp-sektionen" när man är inloggad på sitt konto.

Prat om nätdejtingtips

27 januari 2017 | Bert | 7 kommentarer
Bert frågar

Berätta om era tips för nätdejting här, jag börjar med tre tips:

1. Lägg upp minst en bild. En bild gör att andra singlar ser hur du ser ut och blir mindre anonym, kommer göra att fler personer tar kontakt.

2. Var dig själv. När du skriver din dejtingprofil ska du vara ärlig. Det är mycket bättre om någon gillar dig för den du är, än för någon som du inte är.

3. Ta intiativ. Sök och titta på dejtingprofiler och skicka meddelanden och flirtar till dejtingprofiler som du tycker är intressanta. Att bara vänta på att andra kontaktar dig är ingen höjdare.

Nils Bert

Ladda inte bara upp selfies till fotoalbumet. Lägg upp bilder tagna i olika miljöer som säger något om din personlighet och dina intressen. Gillar du t.ex. att jogga, ha med en bild där du står med träningskläderna på.

Många börjar med att titta på bilderna och kanske går vidare och tittar på nästa dejtingprofil utan att läsa profiltexten, därför är det bra att ha bilder som berättar något om dig själv.

27 januari 2017
william Nils

Varför är det fel att ladda upp enbart selfies tycker du?

11 september 2017
Nils william

Det är så tråkigt med alla dessa badrumsselfies, visa att du har ett liv med lite aktiviteter och vänner.

22 november 2017
Matilda Bert

Var trevlig och ha en hövlig ton när du har kontakt med andra medlemmar. Bete dig inte som ett svin.

04 augusti 2017
Klara P Bert

Testa flera dejtingsajter för att hitta den eller de som känns rätt för dig. Välj de större sajterna för de har många medlemmar. Bli först gratismedlem och vänta lite med att skaffa betalmedlemskap, många sidor ger rabatter om man väntar lite med att bli betalmedlem. Tänk på att betalmedlemskap är prenumerationstjänster. Ladda upp flera bilder till fotoalbumet och skriv en detaljerad beskrivning av dig själv och vad dina intressen är. Var inte naiv och tänk på säkerheten.

06 augusti 2017
Kristin Bert

Respektera att et Nej är ett Nej, fortsätt inte meddela om den andre inte vill ha fler meddelanden.

09 november 2017
Serge Bert

Mitt tips för att sticka ut från mängden är att ha bra bilder, och lägga lite tanke bakom bilderna.
Välj ut eller skaffa lite kläder som matchar och sitter bra i olika stilar, en casual stil, en sportig stil, en formell stil.
Hyr sedan en fotograf eller fråga någon kompis och åk till olika ställen och ta fotona, se till att bilderna blir proffsiga. Byt kläder så att stilen passar in i miljön där bilden tas. Givetvis är personlighet också viktigt.

19 november 2017
Christian Serge

Provade ditt originella tips, proffstips om man får kalla det så, med framgång, vilken skillnad mot med de gamla dassiga bilderna man använt tidigare.

15 maj 2018
Cina Bert

Brukar försöka att få till en träff ganska snabbt, ingen mening med att chatta en massa om det ändå inte klickar på första träffen.

16 maj 2018
Martin Cina

Håller med dig, också bra att bestämma att man bara ska träffas någon timme eller två, man brukar känna ganska snabbt om det klickar eller inte. Ingen vits med att träffas under en helkväll, om det inte känns rätt.

16 december 2018
Martin Bert

Jag, som är seriös, tycker det är viktigt med en bra presentation som säger mycket om den egna personligheten. När jag läser andras profiler vill jag veta hur personen är och vilka intressen han eller hon har.

Lägg också lite tid på att välja bra bilder. Helst vill man ju se en bild på ansiktet och en tagen från lite längre avstånd som visar figuren. Och använd inte för gamla bilder.

Växla bilder för att se vilka som ger bäst respons. Har själv märkt stor skillnad i hur mycket kontakt jag fått beroende på vilka bilder jag använt.

16 december 2018
 • 1
  Nätdejting i Corona-tider? 7 svar |
 • 2
  Varför är vi så ensamma i Sverige? 8 svar |
 • 3
  Onlinepersonlighet vid nätdejting 4 svar |
 • 4
  Prat om nätdejtingtips 11 svar
 • 5
  Hur klara att vara singel? 19 svar
 • 1
  Berätta om din sämsta första riktiga dejt! 2 svar |
 • 2
  Nätdejting bilder till profilen? 3 svar
 • 3
  Kontaktannonser då och nu 2 svar
 • 4
  Nätdejting solskenshistorier 2 svar
 • 5
  Vad är en stasher? 2 svar
 • 1
  Vad menas med att bli ghostad? 2 svar
 • 2
  När nätdejtar folk som mest? 1 svar |
 • 3
  Profildata? 0 svar
 • 4
  Frågor till kvinnor 0 svar
 • 5
  Dejtingbedragare? 0 svar
 • 1
  Minimiålder för nätdejting? 1 svar
 • 2
  Bästa sättet att träffa någon? 3 svar
 • 3
  Fördelar med nätdejting? 0 svar
 • 4
  Vad menas med att Swipa? 1 svar
 • 5
  Hur stor del av din umgängeskrets nätdejtar? 1 svar
 • 1
  Hur vanligt är nätdejting? 2 svar
 • 2
  Välja bort varma klimat? 1 svar
 • 3
  Fungerar nätdejting såhär? 1 svar
 • 4
  Videodejting framtiden inom nätdejting? 3 svar
 • 5
  Alkohol på första dejten? 1 svar
 • 1
  Ångerrätt på dejtingsidor? 1 svar
 • 2
  Fråga ang etikett vid nätdejting 3 svar
 • 3
  Nätdejting - Besvärlig situation 1 svar
 • 4
  Varför står det inte utskrivet hur många medlemmar de olika sajterna har? 1 svar |
 • 5
  Är nätdejting vanligt bland homosexuella personer, i sådana fall varför? 1 svar
 • 1
  Kom med tips på funktioner som datingsidorna borde förverkliga 1 svar
 • 2
  Vilken yrkesgrupp dejtar ni helst? 6 svar
 • 3
  Vad nätdejtar ni mest med, mobilen? 3 svar
 • 4
  Elitsinglars Tv-reklam, Haha, vad tycker ni? 1 svar
 • 5
  Era tips på saker att göra på första dejten? 1 svar
 • 1
  Nätdejting Vs dejting på krogen 2 svar
Ny dejtingsajt på gång
Visa ditt intresse här
Du behöver ge ditt samtycke