Ett ögonblick, laddar...

Elitsinglar recension och omdömen

Av: Carl Senast uppdaterad: december 2018 Läs: 11 omdömen/kommentarer

Om Elitsinglar

 • Personlighetstest som tar 20–30 minuter (kan göras i flera steg)
 • Matchmaking och partnerförslag
 • Höga priser på betalmedlemskapen, har dock ofta kampanjer och erbjudanden
Gratis registrering
Dejtingapp
Personlighetstest
Id-verifiering
Nota bene autoförnyelse
Om Elitsinglar
Ägare, hemvist:Spark Networks GmbH, Tyskland
E-post:info@elitsinglar.se
Lanserad (SE): 2013
Betalmodell:Premium
Elitsinglar priser: Visa priser
Företag i Sverige:
Webbsida:
Datingapp:
Personlighetstest:
Matchmaking:
Facebook login:
Fri registrering:

I korthet

Elitsinglar.se, som kom till Sverige 2013, är vid sidan av eDarling ytterligare en matchmakingsida av Berlinbaserade Spark Networks. Funktionsmässigt är sidorna nästan identiska, skillnaden ligger mest i hur man profilerar sig. Elitsinglar riktar sig mot ambitiösa akademiker som är över 30 år, och matchningen bygger på ett personlighetstest som tar cirka 20–30 minuter att göra. Har man inte möjlighet att göra hela testet vid ett tillfälle går det att avbryta mitt i och fortsätta nästa gång man loggar in.

Gratis registrering
Dejtingapp
Personlighetstest
Prenumeration
Id-verifiering
Nota bene autoförnyelse

Elitsinglar introduktion

Här kan du läsa en recension om Elitsinglar. Den tar upp vilken typ av singlar tjänsten riktar sig till, vilka för- och nackdelar den har, vad den kostar och vad du bör veta innan du blir medlem.

När Elitsinglar lanserades 2016 blev den genast lite kontroversiell på grund av två saker: namnet och den snobbiga reklamen. En del blev förbannade – men de flesta tog det nog mer lättsamt.

Men det handlar inte om att någon skulle vara mer värd än någon annan. Det handlar om att Elitsinglar vill attrahera en viss typ av singlar, och för att göra detta marknadsförs tjänsten på ett visst sätt.

Så här skriver Elitsinglar själva på sin webbplats.

Elitsinglars medlemmar är mogna och seriösa singlar som söker en långvarig relation. När ditt urval är singlar som är på samma nivå som du blir det mycket enklare att hitta rätt. Elitsinglar

Kan vem som helst bli medlem på Elitsinglar?

Sett till "Elit"-delen i namnet kan man lätt tro att Elitsinglar endast är öppen för en viss typ singlar – men så är det inte. Du behöver inte ha en viss inkomst, du behöver inte äga tre hus i tre olika världsdelar och du behöver inte vara läkare eller advokat. Det ända kravet för att bli medlem, är att du har fyllt 18 år.

Men bland medlemmarna finns det en viss typ av singlar som är överrepresenterade. Är du en arbetslös 22-åring, bör du använda någon annan dejtingtjänst. De singlar som är medlemmar vill träffa andra personer som liknar dem själva.

Liksom på andra dejtingsajter är det kostnadsfritt att gå med och då ingår personlighetstestet. Det går även att läsa personlighetsanalysen, vilken är ganska omfattande och kan ge spännande insikter i den egna personligheten.

Men för att använda kontaktfunktionerna behöver man vara betalmedlem.

Är Elitsinglar bra för mig? (Vem är tjänsten för?)

Medans vissa dejtingtjänster är mer utseendefixerade är Elitsinglar mer inriktad på personlighet, karaktärsdrag och yrke. Elitsinglar riktar sig mot välutbildade singlar som är 30+ och som vill träffa någon för en seriös relation. Enligt Elitsinglar själva har majoriteten av medlemmarna en universitets- eller högskoleexamen.

Den är alltså inte för personer som söker one-night stands eller lösa relationer.

När det kommer till sexuell läggning är både straight- och gaysinglar välkomna att gå med, men givetvis är heterosexuella singlar i klar majoritet.

Personlighetstestet (och Femfaktorteorin)

Dejtingen på Elitsinglar bygger på ett personlighetstest som i sin tur grundar sig på personlighetsmodellen Femfaktorteorin. Femfaktorteorin togs fram på 1980-talet och beskriver den mänskliga personligheten i form av fem grundläggande dimensioner; dimensionerna (och deras motpoler) är:

 • Neuroticism – känslomässig stabilitet
 • Extraversion – introversion
 • Öppenhet – ointresse för nymodigheter och nya upplevelser
 • Vänlighet – avvisande hållning
 • Samvetsgrannhet – lättsamhet

Testet tar ungefär 20–30 minuter att göra (om man svarar seriöst) och består av nästan 300 frågor varav de flesta besvaras genom att kryssa för ett svar i en svarsskala; det är bara ett fåtal frågor som kräver skrivna svar. En typisk fråga är av typen ”Jag är en mycket omtänksam person: Stämmer inte alls, stämmer delvis, stämmer ganska bra, stämmer helt”.

I testet får du frågor dels om din egen personlighet, dels om vad du förväntar dig av din partner. Du får också frågor om din utbildningsnivå, vilken utbildningsnivå du förväntar dig att din partner har, din årsinkomst och hur viktig din partners inkomstnivå är för dig.

En bra sak är att testet inte behöver göras i ett svep. Eftersom testet är ganska långt har man kanske inte tid att göra hela på en gång, då går det att avbryta mitt i utan att de svar man gett försvinner. Istället återupptas testet där man var vid nästa inloggning.

Men, fungerar personlighetstester?

Personlighetstester har både rosats och risats. Kritiken beror för det mesta i att testpersonen måste bedöma sig själv t.ex. ”Jag är en mycket omtänksam person: Stämmer, Stämmer ej”. Testpersoner har mer eller mindre god självinsikt och dessutom jämför man sig med sin omgivning (omgivningen kan skilja sig en hel del från person till person). Ett annat problem är att personlighetstester går att manipulera, dvs. personer kan styra sina svar för att få ett visst resultat (t.ex. beskriva sig som mer lugna och stabila än vad de egentligen är).

Elitsinglar erbjudanden (och priser...)

Elitsinglar har höga ordinariepriser, vilket irriterar en del som är nyfikna på tjänsten. Priserna ser ut som de gör av flera skäl: Ett är att sajten vill attrahera singlar som är beredda att betala lite extra för att nätdejta. Ett annat är att det håller oseriösa singlar borta.

Liksom på andra dejtingtjänster beror priset per månad på hur långt medlemskap man tecknar. Men på Elitsinglar är skillnaden större än vad den brukar vara. Elitsinglar är alltså mycket intresserade av att ha långtidsmedlemmar, vilket går hand i hand med hur tjänsten profilerar sig och vilka medlemmar de vill ha. En seriös singel är inte intresserad av att gå på dejt med vem som helst – bara det går fort, utan är beredd att vänta tills att rätt person dyker upp.

Ganska ofta har Elitsinglar erbjudanden och kampanjer som ger rejäla rabatter. Det går ofta att bli medlem till halva priset, och ibland kan Elitsinglars rabatter ge så mycket som 80 % rabatt mot ordinariepris. Det här är givetvis positivt, men tänk bara på det där med förnyelsepriset (se nedanför).

Vad kunder klagar på

Den mesta kritiken mot Elitsinglar handlar om betalmedlemskap och förnyelse. Andra sajter får samma kritik, men på Elitsinglar blir den extra tydlig för att många sajnar upp genom specialerbjudanden och kampanjer. Förnyelsepriset blir då mycket högre än vad de ursprungligen betalade – medlemskap förnyas nämligen till ordinariepris. Det här står när man blir betalmedlem, men en del missar det eller glömmer helt enkelt bort att avsluta sina betalmedlemskap.

På Elitsingar måste ett betalmedlemskap som inte önskas förnyas sägas upp senast sju dagar innan förnyelsedatum.

Tips – Säg upp betalmedlemskapet direkt efter att du har blivit betalmedlem. För oavsett när du säger upp det kommer du att kunna använda betalfunktionerna till och med prenumerationens slutdatum. Men kontrollera ändå så att det är uppsagt i slutet på uppsägningsperioden så att du inte har råkat klicka på någon knapp som återaktiverat det.

Om du vill fortsätta som betalmedlem kan du enkelt slå på förnyelsen igen – eller mer ekonomiskt: låt prenumerationen löpa ut, och bli betalmedlem igen.

Företaget bakom

Elitsinglar drivs av Spark Networks GmbH som ligger i Berlin. De har drivit dejtingtjänster sedan 2009 och har ungefär 300 anställda och opererar dejtingsajter i cirka 25 länder. De har också eDarling som även den är en matchmakingsida och påminner mycket om Elitsinglar (båda sajterna har ett personlighetstest).

Sammanfattning

Är Elitsinglar bra för mig?

Om du är en seriös singel som vill träffa någon utifrån personlighet och är trött på utseendefixeringen som råder på en del dejtingtjänster och på att dejta oseriösa 25-åringar, kan Elitsinglar mycket väl vara rätt sajt för dig. Priserna är höga, men eftersom Elitsinglar ofta har rabatter, erbjudanden och kampanjer behöver det inte bli så dyrt som det verkar.

Om du däremot är en ung vuxen singel som söker en lättvindig romans, passar någon annan dejtsida mycket bättre.

Elitsinglar priser
24 mån
159 kr/mån
12 mån
299 kr/mån
6 mån
499 kr/mån
3 mån
699 kr/mån
Lästes in: december 2020
Elitsinglar omdöme
Vad ska jag skriva?
Du behöver ge ditt samtycke
Det finns 11 Elitsinglar omdömen/kommentarer

Viktigt: Innehållet i omdömena/kommentarerna representerar enbart författarens åsikt.

Från 2022
1
Anna säger

Mycket besviken, dålig service och dålig kvalité. Rörigt och ologiskt. Lyckoträff fungerar inte som ska. Rekommenderar inte till seriösa personer 65+. Det är bara namnet som är lockande.

06 mars 2022 | 65+
Från 2021
1
Eva säger

Fullständigt ointressant numera. För fem år sedan var sidan levande, och jag fick många olika förslag – och en trevlig partner. Nu är den passiv. Har varit där en månad och fått några få förslag, varav bara en verkar intressant. Han säger dessutom att han egentligen inte är med och därför inte alltid svarar omedelbart – hur nu det kan gå till. Jag får bara uppmaningar av administratören att jag skall sänka tröskeln.

05 juni 2021 | 65+
2
Marie säger

Jättebesviken. Medlem sedan 4,5 månader.
Har aldrig fått de utlovade 4-7 förslag/dag. Ibland ingen men aldrig fler än max 3. Av de förslag jag fått är det de personer jag redan fått dagen innan på Lyckoträffen och skickat leenden till. Lyckoträffar är aldrig de utlovade upp till 20. Oftast inga eller 1-3. Sista månaden är det repriser på de jag fått tidigare och tackat nej till. Jag har en utbildningsnivå över gymnasiet på ca 15 %, så elit och likasinnade kan jag inte hålla med om.

10 januari 2021 | 45–54 år
Från 2020
1
Barbro säger

Besviken på sidan. Varit med ca 2 mån till en början fick typ 2 förslag om dagen nu kan det gå flera dagar utan några förslag alls. Ännu inte fått något för mig intressant förslag. Enda kriteriet jag har är inom 20 mils gräns. Verkar inte finnas många i närheten . Stockholm är inom den radien så borde finnas fler om jag jämför med andra sajter jag varit på. Men elitsinglar verkar ha få medlemmar......

29 november 2020 | 55–64 år
2
Katarina säger

Har varit medlem i 1 år. Fruktansvärt besviken på deras egen matchningsmetodik: Män matchar med yngre och kvinnor med äldre. Va? Kärlek har väl ingen ålder varken för män eller kvinnor... Detta är således männens sida med uråldrig förlegad matchning. Välj något annat!

16 augusti 2020 | 45–54 år
Från 2018
1
Cissi säger

Bor i en mellanstor svensk stad (130000 inv) men det verkar knappt finnas några andra medlemmar inom en 10-milsradie. Svårt att få kontakt på sidan, hur matchningarna görs är ett mysterium, man ser inte om det är betalande el icke-betalande medlemmar (de sistnämnda kan ju inte läsa/göra nåt, men jag förstår varför folk finns kvar på sidan även när de slutat betala för det är besvärligt att radera kontot (har själv inte orkat göra det).

Den kanske fungerar bättre i Stockholm, men annars är det för få medlemmar.

21 augusti 2018 | 35–44 år
Klara Cissi

Bor i Stockholm, här finns det ganska bra med medlemmar.

25 augusti 2018
2
Eli säger

Bra service, snabb respons, trevligt bemötande, fick mitt ärende löst på 3 minuter efter att jag mailade, ändra från kundservice till elitservice.

03 juni 2018 |
3
Erika säger

Ologisk, markerar inte vilka som är betalmedlemmar eller inte. Skickar en betalmedlem ett meddelande eller ett leende till någon som inte är betalmedlem så vet inte medlemmen om personen inte vill svara eller inte kan svara. En Icke betalmedlem kan inte meddela att de inte kan svara. Du får mail om att någon har skickat ett leende eller meddelande men det händer rätt ofta att den personen inte finns alt. så hamnar inte det meddelandet i meddelande. Rörigt och ologiskt enl. mig.

08 januari 2018 | 55–64 år
Från 2017
1
Angelica säger

Dyr dejtingsida, betalade 1700 kr för 6 månader. Utbudet är dåligt. Får nya partnerförslag dagligen ca 5 till 10 st beroende på om du spar dina träffar och inte tar bort dem av olika anledningar, exempelvis för korta, saknar bild, ingen beskrivning. Lyckträffen är random från hela sverige och där är ribban låg, du matchas med allt oavsett vad du har för sökkriterier. Det verkar vara få som är aktiva på denna sajt.

29 juli 2017 | 45–54 år
Från 2016
1
Ulrica säger

Dyr sida som inte lever upp till vad dom lovar. Du får i bästa fall 2-5 matchningar per dygn. Alldeles för lite tycker jag med tanke på hur mycket det kostar att vara med. Jag blev väldigt besviken på sidan. När jag mailade mina synpunkter bad dom mig att vidga mina sökkriterier, vilka inte var speciellt snäva från början. Sidan säger ju sig vara för singlar med "höga krav" men dom ber en ändå sänka sina krav när man väl betalt för att få några matchningar. Rimmar dåligt i mina öron. Klart besviken.

24 juli 2016 | 35–44 år
Från 2015
1
Gäst säger

De första dagarna får man 4-5 partnerförslag per dag plus ca 20 förslag på lyckoträff dvs partner som inte matchar dig men det kan vara intressant ändå. Antalet förslagna partner minskar kraftigt sedan till att låta bli under flera dagar och hamna på ett par partnerförslag per vecka. Inte värt det höga priset man betalar.

28 november 2015 |
Elitsinglar frågor (1)
1
Kajsa frågar

Hur säger jag upp mitt Premiummedlemskap på Elitsinglar?

05 februari 2017 |
Alladejtingsajter.se Kajsa

På Elitsinglar kan man säga upp sitt Premiummedlemskap när som helst förutsatt att man gör det senast 7 dagar innan medlemskapet ska förnyas.

På Elitsinglars hjälpsida står det hur man gör och där finns också en bild (se länken nedan)...

https://support.elitsinglar.se/hc/sv/articles/207996389-Hur-s%C3%A4ger-jag-upp-mitt-Premiummedlemskap-

Men så här gör man för att säga upp medlemskapet online (när man är inloggad på webbsidan).

 1. Klicka på kugghjuls-ikonen högst upp till höger på sidan ("Användarkonto").
 2. Klicka på "Mitt medlemskap" till vänster.
 3. Ungefär mitt på sidan hittar du rubriken "Information om mitt Premiummedlemskap".
 4. Precis under texten "Vill du avsluta ditt Premiummedlemskap?" finns en textlänk, klicka på den och gå igenom stegen.

VIKTIGT: Kontrollera så att du har fått en bekräftelse på uppsägningen till din e-mail.

 • 1
  Mer dejting på nätet efter Corona? 3 svar
 • 2
  Någon gratis dejtingsida? 1 svar
 • 3
  Nätdejting i Corona-tider? 8 svar |
 • 4
  Varför bara chatta? 2 svar |
 • 5
  Varför är vi så ensamma i Sverige? 10 svar |
 • 1
  Onlinepersonlighet vid nätdejting 4 svar |
 • 2
  Prat om nätdejtingtips 12 svar
 • 3
  Hur stå ut med att vara singel? 19 svar
 • 4
  Berätta om din sämsta första riktiga dejt! 2 svar |
 • 5
  Nätdejting bilder till profilen? 4 svar
 • 1
  Kontaktannonser då och nu 2 svar
 • 2
  Nätdejting solskenshistorier 2 svar
 • 3
  Vad är en stasher? 2 svar
 • 4
  Vad menas med att bli ghostad? 2 svar
 • 5
  När nätdejtar folk som mest? 1 svar |
 • 1
  Profildata? 0 svar
 • 2
  Frågor till kvinnor 1 svar
 • 3
  Dejtingbedragare? 0 svar
 • 4
  Minimiålder för nätdejting? 1 svar
 • 5
  Bästa sättet att träffa någon? 3 svar
 • 1
  Fördelar med nätdejting? 0 svar
 • 2
  Vad menas med att Swipa? 1 svar
 • 3
  Hur stor del av din umgängeskrets nätdejtar? 1 svar
 • 4
  Hur vanligt är nätdejting? 2 svar
 • 5
  Välja bort varma klimat? 1 svar
 • 1
  Fungerar nätdejting såhär? 1 svar
 • 2
  Videodejting framtiden inom nätdejting? 3 svar
 • 3
  Alkohol på första dejten? 1 svar
 • 4
  Ångerrätt på dejtingsidor? 1 svar
 • 5
  Fråga ang etikett vid nätdejting 3 svar
 • 1
  Nätdejting - Besvärlig situation 1 svar
 • 2
  Varför står det inte utskrivet hur många medlemmar de olika sajterna har? 1 svar |
 • 3
  Är nätdejting vanligt bland homosexuella personer, i sådana fall varför? 1 svar
 • 4
  Kom med tips på funktioner som datingsidorna borde förverkliga 2 svar
 • 5
  Vilken yrkesgrupp dejtar ni helst? 6 svar
 • 1
  Vad nätdejtar ni mest med, mobilen? 3 svar
 • 2
  Elitsinglars Tv-reklam, Haha, vad tycker ni? 1 svar
 • 3
  Era tips på saker att göra på första dejten? 1 svar
 • 4
  Nätdejting Vs dejting på krogen 2 svar
Ny dejtingsajt på gång
Visa ditt intresse här
Du behöver ge ditt samtycke